top of page

Geschiedenis

Volley Bellingen en Saco Halle, 2 damesploegen uit de streek, hebben zich in mei 2012 verenigd tot één club die voluit Volley Bellingen-Halle zal heten. Zeg maar VBH.

Beide ploegen streven naar eenzelfde sportieve, familiale en laagdrempelige aanpak en hebben de intentie tot de uitbouw van 1 grote dames volleybalclub.  

Door deze samenwerking zal VBH volgend jaar zowel bij de dames als in alle jeugdreeksen vertegenwoordigd zijn. Daarmee wordt ook de doorstroming verzekerd voor de speelsters: ze krijgen de mogelijkheid te evolueren binnen dezelfde club.

De fusie zal ook in de toekomst blijven investeren in het aanbieden van een kwalitatieve, goed onderbouwde opleiding waar jeugdspeelsters alle kansen krijgen onder de begeleiding van goede trainers.

 

Van waar komen wij?

Volley Bellingen-Halle is ontstaan uit 2 clubs met een rijke geschiedenis.

  • Volley Bellingen werd in 1971 in de schoot van de Bellingse Halfoogsteesten opgericht. Volleybal was in die jaren nog een buitensport en de eerste jaren werd er dan ook gespeeld op het stationsplein van Beert-Bellingen. Volleybal Bellingen werd een begrip in de Vlaams-Brabantse volleybalwereld zowel bij de dames als bij de heren. De kampioenstitel in 2008 van de dames in 1ste provinciale en het doorstoten naar divisie waren een gevolg van een jarenlang inzetten op de jeugd.

  • Saco Halle ontstond in 1974 toen enkele enthousiastellingen in het toenmalige Heilig Hart-instituut in de ban raakten van de volleybalsport. De school vormde meteen een uitstekende rekruteringsbasis voor jong volleybaltalent. Saco Halle was als damesvolleybalclub bijzonder succesvol in de jaren tachtig. De club speelde in eredivisie en speelde zelf een Europese campagne.

fotonognietbeschikbaar.jpg
bottom of page